Politie zoekt getuigen van mogelijke vrijheidsberoving

donderdag 9 februari 2017

Zwolle - Op woensdagavond 8 februari kreeg de politie melding van verdachte omstandigheden in de Van Schaikstraat in Zwolle. Op basis van een gesprek met een ooggetuige vandaag houdt de politie rekening met een mogelijke vrijheidsbeneming van een man van rond de 20 jaar oud. De politie zoekt getuigen van het incident.

Op woensdagavond maakte de getuige melding van de gebeurtenis, maar pas na uitvoeriger onderzoek en aanvullend verhoor in de eigen taal van de getuige vandaag bleek dat het mogelijk een vrijheidsbeneming betrof. De getuige werd gisteravond rond 21.00 uur in de Van Schaikstraat aangesproken door een man van ongeveer 20 jaar oud. Hij klonk buiten adem en vroeg om hulp. Enkele momenten later reed een zwarte auto de Van Schaikstraat in. Deze auto stopte ter hoogte van de getuige en de man. Er stapten een man uit de auto. Hij liep op de ongeveer 20-jarige man af en duwde hem met kracht in de auto. De man riep hierbij om hulp. De auto reed vervolgens weg met hoge snelheid weg in de richting van de Schermerhornstraat.

Dit nauwkeuriger beeld van de situatie was aanleiding tot nader onderzoek. Vandaag werd een buurtonderzoek gestart om de hulp van bewoners in te schakelen. Deze getuigenoproep is bedoeld om een grotere groep mensen en mogelijke passanten die rond dat tijdstip in de omgeving van het voorval waren, te bereiken.

De politie is op zoek naar personen die meer weten over deze zaak of die mogelijk iets gezien hebben. Dat kan gaan over de auto, over het mogelijke slachtoffer of over in de twee inzittenden van de auto. Het kan ook zijn dat iemand wordt gemist of zonder reden afwezig is.

Signalement auto

Merk en type onbekend. Donkerkleurig, groot model stationwagen.

Signalement slachtoffer

Dader 1

 

Dader 2

 

Hebt u gisteravond rond het tijdstip van 21.00 uur iets gezien of gehoord in de Van Schaikstraat of omgeving? Mist u iemand die voldoet aan het signalement van het mogelijke slachtoffer, of weet u anderszins iets van deze situatie? Belt u dan met de politie op telefoonnummer 0900-8844. Belt u liever anoniem? Belt u dan met 0800-7000.

2017062398 RV

 

 

bron: politie.nl | Categorie: verkeersdelict


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Zwolle | 112 alarmeringen Zwolle | Goedkoop Tanken in Zwolle | Supermarkten in Zwolle | Weerbericht Zwolle