Politie zoekt getuigen van beroving oudere vrouw Stationsweg zondagochtend

dinsdag 24 januari 2017

Zwolle - Zondagochtend 22 januari jl. werd op de Stationsweg in Zwolle een 73-jarige vrouw beroofd van haar handtas. Als gevolg van deze beroving viel de vrouw op straat en bezeerde haar knie. De politie zoekt getuigen van deze daad en de dader.

Rond de klok van 9.30 liep het slachtoffer uit Zwolle over de Stationsweg komende uit de richting van de Burgemeester van Roijensingel. Op het trottoir zag zij vanuit de richting Van Nagellstraat een man haar tegemoet lopen. Eenmaal naderbij griste hij met geweld de tas van haar arm af. Hierdoor brak het hengsel van de tas en viel zij zelf op straat. De dader ging er hardlopend vandoor weer terug richting de Van Nagellstraat. De politie heeft ter plaatse met meerdere getuigen gesproken. Hierdoor is ook meer informatie omtrent de looprichting van de dader. Volgens een getuige is de dader in de Van Nagelstraat vermoedelijk ter hoogte van twee groen deuren over een muur of een hek geklommen. Het kan hierdoor zijn dat hij in achtertuinen van woningen terecht is gekomen. Mogelijk is dit opgevallen en mogelijk zijn hier ontvreemde goederen achtergebleven. (zie foto hierboven)

De politie hoopt meer aan de weet te komen omtrent deze ernstige zaak. Zo is de politie op zoek naar de tas en de inhoud. Ook is de politie op zoek naar getuigen die deze man op basis van het signalement herkennen. Hebt u iets gezien of weet u meer van de dader, of heeft u in die omgeving een tas of persoonlijke spullen gevonden? Belt u dan met de politie op 0900-8844. Belt u liever anoniem? bel dan 0800-7000

 

Signalement dader

De aangever omschreef de man als volgt:

Uiterlijke kenmerken: - man, - getinte huidskleur, - ongeveer 1.80 mtr lang, - smal postuur.

Kleding: - blauwe spijkerbroek, - grijze/blauwe muts, - grijs/blauw kort dons jack, - donkergrijze gebreide sjaal voor zijn gezicht

 

Beschrijving van de tas met inhoud

De tas van aangever betrof een bruine leren tas met daarin haar mobiele telefoon, portemonnee, foto’s en diverse pasjes waaronder een bankpasje.

 

2017034511 RV

bron: politie.nl | Categorie: overval-beroving


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Zwolle | 112 alarmeringen Zwolle | Goedkoop Tanken in Zwolle | Supermarkten in Zwolle | Weerbericht Zwolle