Zwolle | straatinfo

overige politie meldingen

Politie voorkomt confrontatie tussen hooligans, 46 personen aangehouden

overige

Zwolle - Door snel en groot inzetten van mankracht uit de regio voorkwam de politie in Zwolle vrijdagavond 22 september dat hooligans van PEC Zwolle en Go Ahead Eagles elkaar konden treffen. Er werden 46 personen aangehouden.

De politie had een sterk vermoeden dat hooligans van Go Ahead Eagles op de terugreis vanuit Emmen in Zwolle de confrontatie zouden aangaan met hooligans van PEC Zwolle. Op het station in Zwolle moesten de Deventenaren overstappen in een andere trein. Om te voorkomen dat ze van het perron afkonden, grendelden ME, hondengeleiders en agenten van tevoren de uitgang af. Toen de groep aankwam en over moest stappen, probeerden ze om door het cordon te komen, maar de ME greep in dreef de groep in de klaarstaande trein.

Toen de hooligans in de trein vernielingen aanrichtten werd de groep aangehouden. Eindresultaat: 46 aanhoudingen van personen in de leeftijd tussen 17 en 45 jaar. Ze worden verdacht van openlijke geweldpleging en zitten nog vast voor verhoor.

Door het gedrag van de hooligans moest het treinverkeer van en naar Zwolle een tijd lang worden stilgelegd. Veel reizigers liepen hierdoor vertraging op.

2017441416 FB

Soortgelijke berichten

Vrouw voorkomt diefstal telefoon
Weesp

Portemonnee aan ketting voorkomt diefstal
Hilversum

Alerte beveiliging voorkomt grote kledingdiefstal
Eindhoven

Alerte burger voorkomt inbraak, inbreker aangehouden
Den Dungen

Gezamenlijk optreden voorkomt uitreizen van twee gezinnen
Huizen

Bewoner voorkomt door snelle actie brand in stal met koeien
Made

36 ?Supporters? aangehouden bij Ajax ? PEC Zwolle confrontatie
Zwolle

Twaalf Ajax-hooligans aangehouden na onderzoek
Amsterdam

Aangehouden voor vandalisme
Alkmaar

Man aangehouden na slaan met gipsbeeld
Helmond

kaart

kaart
De lokatie van het bericht is automatisch verkregen. Het kan dus zijn dat het bericht op deze kaart afwijkt van de echte lokatie.

Meer politieberichten uit de regio